Úterý 8. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě tragédie za jediný den při kterých zasahovali hasiči

Dne 8. května v 6.54 hodin vyjížděla jednotka hasičů do Tyršových sadů v Pardubicích. Tady zůstala zapletena osoba do křoví. Hasiči museli doslova zaklíněnou osobu z křoví vyprostit pomocí motorové pily. Lékař mohl už jen konstatovat smrt. Příčiny smrti nyní vyšetřují policisté.

Ve 12.14 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda osobního vozidla, autobusu a motocyklu. K nehodě došlo na výjezdu z Pardubic směrem na Sezemice, v ulici Na Drážce. Hasiči ihned po příjezdu začali s vyprošťováním zaklíněných osob.

Při nehodě došlo ke třem zraněním a jednomu smrtelnému zranění. Jednu zraněnou osobu transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči dále zjistili, že z havarovaného autobusu uniká nafta. Započato bylo proto ihned s přečerpáváním ropné látky do připravených sudů. Hasičům se podařilo odčerpat přibližně 100 litrů nafty. Dalších, přibližně 200 litrů nafty uniklo do okolí.

K události byli přivoláni i pracovníci životního prostředí, kteří rozhodnou o případném vybagrování kontaminované zeminy. Událost ze strany hasičů byla ukončena v 15 hodin.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje



-swo-

Sdílet