Úterý 8. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Linkový autobus shořel během jízdy v Ostravě

Linkový autobus Dopravního podniku Ostrava shořel dne 14. 5. 2010 krátce před šestnáctou hodinou během své jízdy v Ostravě – Hošťálkovicích. Jednalo se o linku č. 34 a autobus byl na cestě z Hošťálkovic do Bobrovníků.

Linkový autobus Dopravního podniku Ostrava shořel dnes 14. 5.2010 krátce před šestnáctou hodinou během své jízdy v Ostravě – Hošťálkovicích. Jednalo se o linku č. 34 a autobus byl na cestě z Hošťálkovic do Bobrovníků.

Jeden z cestujících upozornil řidiče na kouř v zadní části vozu. Ten ihned zastavil a všech 15 cestujících bezpečně opustilo autobus. 5idič zavolal hasiče a sám se pokoušel požár uhasit ručním hasicím přístrojem. Na místo vyjeli hasiči HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Ostrava – Fifejdy a Ostrava – Přívoz. Na pomoc jim přispěchali také dobrovolní hasiči z obce Bobrovníky.

Při příjezdu jednotek hasičů byl autobus již celý v plamenech a hasičům se jej podařilo za necelou půlhodinu zcela uhasit. Díky rozsahu požáru je škoda na autobuse IVECO ve výši cca 4 miliony korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn ani usmrcen.

Příčinu požáru vyšetřují specialisté HZS Moravskoslezského kraje a Policie ČR. S největší pravděpodobností za požár mohla technická závada na autobuse.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje 

-miw-

Sdílet