Úterý 8. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při výrobě drog došlo k výbuchu, mladíci utekli

Dne 14. 5. 2010 v 17:42 hod. byli hasiči informováni o výbuchu v domě v Holešově. Dvojice neznámých mladíků si připravovala drogy a při manipulaci s otevřeným ohněm došlo k výbuchu výparů vysoce hořlavé a těkavé látky. Tlaková vlna poškodila skleněnou výplň vnitřních dveří a malý požár poškodil podlahovou krytinu a koberec.

Dne 14. 5. 2010 v 17:42 hod. byli hasiči informováni o výbuchu v domě v Holešově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů z Holešova, a další posilová jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v jednom z bytů obytného domu došlo k malému výbuchu při výrobě drog.

Dvojice neznámých mladíků si připravovala drogy a při manipulaci s otevřeným ohněm došlo k výbuchu výparů vysoce hořlavé a těkavé látky. Tlaková vlna poškodila skleněnou výplň vnitřních dveří a malý požár poškodil podlahovou krytinu a koberec. Po výbuchu oba mladíci z bytu utekli.

Hasiči přijeli v době, kdy malý požár po výbuchu byl zlikvidován. Celou místnost museli hasiči odvětrat přirozenou cestou a překontrolovat případná další hrozící nebezpečí. Policie pátrala po mladících, u kterých se nedalo vyloučit zranění.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo výbuchu a požáru ohledáno. Přestupkové jednání bylo nakonec vyřešeno na místě a v blokovém řízení. Příčinou vzniku výbuchu a požáru byla nedbalost při manipulaci s hořlavou kapalinou a otevřeným ohněm. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 1.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet