Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hospodu hasiči shořet nenechali

Hodinu před půlnocí vypukl ve středu 26. května 2010 požár v objektu bývalého kina v Teplé na Chebsku. K místu se postupně sjelo osm jednotek požární ochrany.

Hodinu před půlnocí vypukl ve středu 26. května 2010 požár v objektu bývalého kina v Teplé na Chebsku. K místu se postupně sjelo osm jednotek požární ochrany.

Podle oznamovatelky, která událost nahlašovala na tísňovou linku, se mělo jednat o požár střechy. Krajské operační a informační středisko hasičů vyslalo na místo nejprve dobrovolné hasiče z Teplé, profesionální hasiče z Toužimi a dobrovolné hasiče z Mnichova. Prostory bývalého kina nyní sloužili jako restaurace a diskotéka.

Tepelští hasiči, kteří byli u požáru jako první, potvrdili, že se jedná o požár střechy asi třicetimetrové budovy, který se rozhořel zhruba v polovině střechy a rychle se šířil dále. Z domu šlehaly plameny, které ohrožovaly i okolní stavení. K události byly proto vyslány ještě dobrovolné jednotky z Bečova nad Teplou, Útviny a Toužimi a profesionální jednotky z Mariánských Lázní a Sokolova, aby zajistili dostatek vody pro hasební práce a uchránění okolních budov. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

V objektu se nikdo nenacházel, hasiči nemuseli nikoho evakuovat. Z prostoru pod střechou hasiči vynesli dvě propanbutanové lahve.

Oheň se podařilo lokalizovat po hodině a půl a zabránit tak jeho šíření. Hasiči museli postupně rozebrat střešní krytinu, aby se dostali k trámům střešní konstrukce a dohasili veškerá ohniska. Požár byl zlikvidován ve tři hodiny ráno. U zásahu asistovalo 39 hasičů.

Restauraci s diskotékou požár nepoškodil, hasičům se podařilo jej lokalizovat v půdních prostorech. Způsobená škody byla předběžně odhadnuta na 500 tisíc korun, příčina zatím zůstává v šetření. Na požářišti proběhne další šetření a ohledání místa události ve čtvrtek v dopoledních hodinách.

Při události nedošlo k žádnému zranění.

 

Info: por. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje

 -wap-

Sdílet