Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyrazili pomáhat do Karlovarského kraje, Záchranný útvar HZS ČR vybudoval odběrové místo

V sobotu 13. 2. 2021 vyrazili příslušníci Záchranného útvaru HZS ČR na hraniční přechod Pomezí nad Ohří v Karlovarském kraji, kde měli za úkol vybudovat, a od půlnoci i zprovoznit, zázemí pro stanoviště odběrového místa na hraničním přechodu se SRN.

Odběrové místo bude sloužit zejména pro řidiče nákladní dopravy, nebo také pro zdravotnický personál, který cestuje mezi ČR a SRN.


Dne 15. února 2021 po 15. hodině se přidalo 16 příslušníků ve 4 týmech HZS ČR ke svým kolegům v Karlovarském kraji. Jedná se o dva týmy HZS Středočeského kraje, a po jednom týmu z HZS Pardubického kraje a HZS Kraje Vysočina.

Jejich úkolem je odebírat vzorky pro antigenní i PCR testování obyvatelstva a administrativní zajištění tohoto testování. Odběr vzorků bude probíhat jak v rámci mobilních odběrových týmů, tak také v rámci stacionárních stanovišť, podle aktuální potřeby.

Již od sobotní půlnoci zajišťují příslušníci Záchranného útvaru HZS ČR provoz stanoviště odběrového místa na hraničním přechodu Pomezí nad Ohří.

plk. Mgr. Rudolf KRAMÁŘ
vedoucí pracoviště komunikace
MV-generální ředitelství HZS ČR
Sdílet

Pandemie virové choroby COVID-19, která je způsobena koronavirem SARS-CoV-2, vypukla v prosinci 2019 ve městě Wu-chan v provincii Chu-pej v centrální Číně.

Prvotní skupina nakažených lidí jevila známky zápalu plic bez dalších příznaků. Virus se může přenášet z člověka na člověka a jeho rychlost šíření eskalovala v polovině ledna 2020, kdy byly evidovány první případy nakažených mimo pevninskou Čínu.

Oficiální web Ministerstva zdravotnictví: koronavirus.mzcr­.cz

Wikipedia.org: Pandemie COVID-19 v Česku

Seriál: COVID-19