Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní vozidlo sjelo do příkopu a převrátilo se na střechu

Včera 2. června 2010 dopoledne došlo na silnici č. I/14 u obce Lupenice na Rychnovsku k dopravní nehodě nákladního vozidla. Na místo v 11:19 hodin vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou s technickým automobilem a cisternou.

Včera 2. června 2010 dopoledne došlo na silnici č. I/14 u obce Lupenice na Rychnovsku k dopravní nehodě nákladního vozidla. Na místo v 11:19 hodin vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou s technickým automobilem a cisternou.

Řidič tahače s návěsem převážející mulčovací kůru z dosud nejasných příčin sjel ze silnice a převrátil se ze svahu. Vozidlo skončilo na střeše. Řidič vyvázl s lehčím zraněním a byl převezen k ošetření do Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Při nehodě došlo k úniku nafty z nádrží. Hasiči pomocí speciálních nádob zachytávali unikající naftu a nádrž tahače na dvou místech utěsnili speciální látkou. Zároveň zabezpečili tahač proti požáru a odpojili autobaterie. Přečerpání zbývající nafty z nádrží i vyproštění vozidla zpět na vozovku zajistila specializovaná firma s těžkou technikou. Na místo byli přivoláni pracovníci Správy a údržby silnic, kteří označili místo nehody a po vyproštění vozidla uklidili vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice Rychnov nad Kněžnou


Při nehodě zemřel motorkář

K tragické dopravní nehodě motocyklu došlo včera 2. června 2010 večer v obci Rudník na Trutnovsku. Na místo ve 22:43 hodin vyjeli dobrovolní hasiči z Hostinného. Řidič motocyklu zřejmě dostal na mokré vozovce smyk a havaroval. Při příjezdu hasičů byl zraněný muž zaklíněn pod motocyklem a ve vážném stavu. Hasiči ihned zahájili resuscitaci, ve které pokračovali až do příjezdu záchranné služby. Lékař záchranné služby pokračoval v oživovacích pokusech, ale přes veškerou snahu muž svým zraněním ještě v sanitě podlehl. Hasiči zabezpečili motocykl proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Požár poničil truhlářskou dílnu

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly od dnešní 3. června 2010 půlnoci požár truhlárny v Horním Dehtově na Trutnovsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen o půlnoci. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, dobrovolní hasiči z Bílé Třemešné, Třebihoště a Miletína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří v mezistropu truhlárny a plameny se ještě nerozšířily na střechu objektu.

Kvůli silnému zakouření museli hasiči po celou dobu zasahovat v dýchacích přístrojích a prostor odvětrávat přetlakovou ventilací. Včasným zásahem se požár nerozšířil na střechu truhlárny. Hasiči dostali požár pod kontrolu dvacet minut po druhé hodině ráno. Následně rozebrali poškozený mezistrop a dohašovali ohniska požáru. Požár se podařilo zlikvidovat v 03:46 hodin. Až do ranních hodin na místě zůstala jednotka dobrovolných hasičů z Bílé Třemešné, která prováděla dohled nad požářištěm.

Hmotná škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 700 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet