Neděle 13. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Strakonicích zničil požár střechu domu za čtyři sta tisíc

Osádky tří cisteren a automobilového žebříku strakonických profesionálních a dobrovolných hasičů byly v úterý 2. března 2021 v 15:47 hodin vyslány ve Strakonicích do ulice V Ráji, kde byl ohlášen požár domu.

Když hasiči k domu přijeli, hořela plamenem jedna boční část. Hasiči průzkumem zjistili, že požár pravděpodobně začal v místě mezi balkónem a koupelnou a rozšířil se do střechy. Zde ničil krov a střešní krytinu a velkou část půdních prostor. Jednotky ihned zahájily hasební práce.

Požár dostaly pod kontrolu přibližně po dvou hodinách, velitel zásahu nahlásil lokalizaci v 18:05 hodin. Následovalo dohašování, při kterém hasiči museli rozebrat střešní konstrukci, aby vyhledali a dohasili všechna ohniska.

Úplná likvidace požáru nastala v 18:36 hodin. Po 19. hodině po závěrečném kompletním průzkumu velitel profesionální jednotky požářiště předal dobrovolné jednotce, která zajistila celonoční dozor nad požářištěm.

Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS stanovil na 500 000,–, hasiči svým zásahem uchránili majetek v hodnotě 4 000 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Nikdo z přibližně třech desítek osob, které v domě byly, nebyl zraněn.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet