Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muže stáhl proud, tělo se zatím nenašlo

V neděli 6. června po 19. hodině vyjeli hasiči na záchranu jednoho vodáka, kterého strhl proud a stáhl jej pod hladinu. K události došlo na řece Ohři v úseku u města Loket, kousek od Sportovní ulice. Loď se čtyřmi muži ve věku od 35 do 50 let se po přejetí jezu převrátila. Tři vodáci se dostali zpět na loď a snažili se vytáhnout i svého kamaráda, prou byl však silnější.

V neděli 6. června po 19. hodině vyjeli hasiči na záchranu jednoho vodáka, kterého strhl proud a stáhl jej pod hladinu.

K události došlo na řece Ohři v úseku u města Loket, kousek od Sportovní ulice. Loď se čtyřmi muži ve věku od 35 do 50 let se po přejetí jezu převrátila. Tři vodáci se dostali zpět na loď a snažili se vytáhnout i svého kamaráda, prou byl však silnější.

Na místo okamžitě vyjeli profesionální hasiči ze Sokolova a dobrovolní hasiči z Lokte, později byli povolání i profesionálové z Karlových Varů. Ihned po příjezdu začali hasiči prohledávat břehy řeky a kyvadlově přejížděli přes celou šíři vodní hladiny. Na pomoc při hledání přiletěl policejní vrtulník s termokamerou a policejní potápěči. Potápěči prohledávali řeku v místech, kde byl muž viděn naposledy nad hladinou, tedy kousek za jezem. Zdravotnická záchranná služba byla na místě připravena k okamžité pomoci.

Mezitím se k záchranným jednotkám připojil i psycholog HZS Karlovarského kraje, který se snažil pomoci třem mužům, kteří se dostali z vody bez fyzické újmy, avšak ztráta kamaráda je těžce zasáhla.

Pátrání pokračovalo až do 22. hodiny, ale bohužel nebylo úspěšné a tělo pětatřicetiletého muže se nepodařilo najít.

V pondělí 7. června v 9. hodin dopoledne bude pátrání pokračovat, hasiči ze Sokolova a z Karlových Varu společně s příslušníky PČR budou prohledávat břehy i hladinu řeky.

por. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-miw-

Sdílet