Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě osobního vozidla byli zraněni dva lidé

Dvě jednotky hasičů zasahovaly 9. června 2010 v podvečer u dopravní nehody osobního vozidla mezi Lubnem a Nechanicemi na Hradecku. Nehoda byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena minutu před sedmou hodinou večer. Na místo vyjeli dobrovolní hasiči z Nechanic a profesionální hasiči z Nového Bydžova.

Po příjezdu první jednotky hasičů z Nechanic bylo zjištěno, že došlo k nehodě osobního vozidla zn. Lada 2105, které narazilo do zábradlí mostku u silnice a skončilo na boku v příkopu. Ve vozidle cestovala tříčlenná posádka, včetně malého dítěte. Řidič i oba spolujezdci byli v době příjezdu hasičů venku z vozidla. Hasiči poskytli zraněné ženě předlékařskou pomoc, kdy jí nasadili krční límec a uložili do vakuových nosítek.

Po příjezdu profesionálních hasičů a záchranné služby byla žena transportována do sanity a převezena do nemocnice. Malé dítě, které cestovalo ve vozidle, utrpělo tržnou ránu na hlavě a šok. Malého pacienta hasiči utěšili tím, že mu předali plyšového dráčka Záchranáčka. Záchranná služba ošetřila malé dítě a převezla jej také k vyšetření do nemocnice.

Řidič vyvázl bez zranění. Jednotky hasičů zabezpečily vozidlo proti požáru a odpojily autobaterii. K úniku provozních látek nedošlo. Po domluvě s Policií ČR zůstala na místě jednotka dobrovolných hasičů z Nechanic, která po vyšetření nehody pomohla s naložením havarovaného vozidla na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice Nový Bydžov a SDH Nechanice

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-miw-

Sdílet