Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil kůlnu mezi dvěma rodinnými domy

Tři jednotky hasičů likvidovaly dnes 15. června 2010 dopoledne požár kůlny v ulici Na Splachově v Polici nad Metují na Náchodsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen dvě minuty před půl dvanáctou dopoledne.

Tři jednotky hasičů likvidovaly dnes 15. června 2010 dopoledne požár kůlny v ulici Na Splachově v Polici nad Metují na Náchodsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen dvě minuty před půl dvanáctou dopoledne. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova a Náchoda, dále byli povoláni místní dobrovolní hasiči z Police nad Metují.

Při příjezdu první jednotky na místo byla celá kůlna o rozměrech zhruba dva krát sedm metrů v plamenech a předposlední fázi hoření. Kůlna byla částečně dřevěná a obvodové zdivo bylo z cihel. Hasiči v dýchacích přístrojích dostali požár pod kontrolu za patnáct minut od ohlášení. Jejich včasným zásahem se podařilo zabránit šíření plamenů na dva domy, mezi který byla kůlna postavena.

Po lokalizaci požáru hasiči rozebrali části kůlny a dohasili ohniska. Požár se podařilo zlikvidovat ve 12:33 hodin. Požár úplně zničil kůlnu i s uskladněnými věcmi. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření Policie ČR, s největší pravděpodobností se jednalo o úmyslné zapálení. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje 

-kow-

Sdílet