Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchranné složky zaměstnala údajná srážka vlaku s osobou

V sobotu 19. 6. 2010 v 19:41 nahlásil strojvůdce elektrického vlaku mířícího z Opavy do Českého Těšína srážku s člověkem, který šel v tuto dobu po kolejišti, jak i potvrdili místní chataři. Strojvůdce na osobu začal troubit a aktivoval rychlobrzdu, poté slyšel jen dutý náraz na přední část vlaku. Okamžitě informoval složky IZS.

V sobotu 19. 6. 2010 v 19:41 nahlásil strojvůdce elektrického vlaku mířícího z Opavy do Českého Těšína srážku s člověkem, který šel v tuto dobu po kolejišti, jak i potvrdili místní chataři. Strojvůdce na osobu začal troubit a aktivoval rychlobrzdu, poté slyšel jen dutý náraz na přední část vlaku. Okamžitě informoval složky IZS. K události se během krátké doby dostavili profesionální hasiči SŽDC, hasiči HZS MSK PS Hlučín, dále ZZS, Policie ČR, JSDH Hlučín, JSDH Dobroslavice a drážní vyšetřovatelé.

Bezprostředně poté začalo prohledávání hustě zarostlého terénu metr po metru. Jednalo se o úsek asi 1500m mezi Jilešovicemi a Děhylovem, přesný název pro tuto chatovou oblast je Rybárna. Byl přivolán i policejní psovod, ale protože na vlaku nebyly žádné známky nárazu (krev, promáčkliny, šmouhy, ….), pes nezachytil žádnou stopu. Prohledávání komplikovalo i slepé rameno řeky Opavy, kde by případně mohla dopadnout osoba odhozená vlakem.

Později přiletěl policejní vrtulník s termovizí a začal prohledávat nepřístupný, hustě zarostlý terén z ptačí perspektivy. Po hodině detailního prohledávání lokality bylo pátrání po údajně sraženém ukončeno se závěrem, že danou osobu se přes veškeré usilí přítomných záchranářů a policistů najít nepodařilo, což dnes potrvrdil serveru POŽÁRY.cz i Ing. Petr Faster z odboru operačního řízení CTV Ostrava. Policie ČR nadále prošetřuje všechny možné varianty.

Info a foto: Michal Jačanin

-wap-

Sdílet