Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda dvou nákladních vozidel u Horních Životic

Půl hodiny před polednem dne 21. 6. 2010, vyjeli hasiči na Bruntálsku k dopravní nehodě dvou nákladních automobilů. K nehodě došlo u obce Horní Životice poblíž známého motorestu Kukačka. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo k nehodě jednoho kamionu a cisterny s přívěsem, převážející mléko.

Půl hodiny před polednem dne 21. 6. 2010, vyjeli hasiči na Bruntálsku k dopravní nehodě dvou nákladních automobilů. K nehodě došlo u obce Horní Životice poblíž známého motorestu Kukačka.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo k nehodě jednoho kamionu a cisterny s přívěsem, převážející mléko. Řidiči obou vozidel byli zaklíněni, hasiči oba vyprostili a předali k dalšímu ošetření ZZS. Dále vyprostili ještě spolujezdce z cisterny.

Hasiči jednotek HZS Moravskoslezského kraje, stanice Opava a Bruntál a dobrovolné jednotky z Horního Benešova po vyproštění zraněných řidičů a spolujezdce zabezpečili místo nehody a snažili se zabránit úniku vyteklého mléka do nedalekého potoka. Hasiči informovali pracovníky České inspekce životního prostředí a starostu obce Hladké Životice. Vyteklé mléko odčerpávali z místa úniku a rozstřikovali na poli. Po necelé hodině se podařilo dalšímu úniku mléka z cisterny zabránit.

Zraněné osoby byly odvezeny do okolních nemocnic, Policie ČR odklonila dopravu mimo místo nehody na objízdné trasy. Příčinu nehody vyšetřuje dopravní policie. Hasiči po dvou hodinách zásah ukončili a vrátili se zpět na základnu.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezského kraje


-swo-

Sdílet