Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Drážní domek zcela shořel

Dnes, 22. června, ve 4.22 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár drážní budovy v Cholticích.

Dnes, 22. června, ve 4.22 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár drážní budovy v Cholticích.

Na místo operační důstojník ihned vyslal profesionální jednotky hasičů z Přelouče a Pardubic a dále dobrovolné jednotky hasičů z Choltic, Lipoltic, Heřmanova Městce a jednotku hasičů ze Správy železničních dopravních cest Kolín.

Při příjezdu první jednotky na místo byl již celý objekt v plamenech. Hasiči dostali informaci, že se uvnitř objektu nachází osoba. Hasiči provedli průzkum, ale žádnou osobu uvnitř nenalezli. Střecha choltické drážní stanice se po několika minutách zřítila.

Objekt byl opuštěný a určen k demolici. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 4.45 hodin. Podle slov vyšetřovatele hasičů uvnitř objektu pobývali bezdomovci a jedna žena utrpěla popáleniny a byla již v noci převezena na popáleninové centrum do nemocnice v Praze. Muž vyvázl bez zranění.

Příčinu vzniku požáru nyní zjišťují vyšetřovatelé. Závada na elektroinstalaci byla zcela vyloučena, protože přívod elektrického proudu byl odpojen. Stanoveny jsou nyní dvě verze vzniku požáru a to nedbalost a úmyslné založení. Škoda nebyla dosud vyčíslena.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje 

-kow-

Sdílet