Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pro zraněného řidiče přiletěl vrtulník

Vážná nehoda se stala dne 23. 6. 2010 po deváté hodině nad restaurací Lapačka na silnici na Frýdek-Místek. Osobní automobil z dosud oficiálně nepotvrzených příčin vyjel ze silnice, přibral stromy a převrátil se.

Vážná nehoda se stala dne 23. 6. 2010 po deváté hodině nad restaurací Lapačka na silnici na Frýdek-Místek. Osobní automobil z dosud oficiálně nepotvrzených příčin vyjel ze silnice, přibral stromy a převrátil se.

Svědci na místě nehody hovořili o tom, že auta jela v koloně ve směru na Václavovice. Řidič BMW začal předjíždět ve chvíli, když stejný manévr udělal i za ním jedoucí řidič terénní Toyoty Land Cruiser. Ten však v době střetu jel velmi rychle. Když o sebe vozidla boční částí zavadila, vyjela toyota na levé straně ze silnice. Auto čelně přerazilo strom a skončilo v poli převrácené na boku.

Auto je poškozeno natolik, že jeho cesta povede pravděpodobně přímo k likvidaci.Na místě zasahovali šenovští hasiči, kteří zraněnému poskytovali první pomoc a ve spolupráci s havířovskými profesionály pak zajistili únik provozních kapalin z havarovaného automobilu.

Zraněného řidiče vzal na palubu záchranářský vrtulník, který ho transportoval do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Řidič z BMW vyvázl bez zranění.„Lékaři záchranné služby ošetřili dvaačtyřicetiletého řidiče. Ten byl v době zásahu záchranářů při vědomí, utrpěl však vážné zranění hlavy s podezřením na poranění mozku a mnohočetné pohmožděniny.

Posádky záchranné služby muže ošetřily v rámci přednemocniční neodkladné péče a připravily jej k transportu do zdravotnického zařízení. Pacienta si převzali letečtí záchranáři, kteří zajistili jeho rychlý a šetrný transport na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," uvedl mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl.

Policie zatím nestanovila viníka nehody. Rozhodující budou výsledky vyšetřování. Podstatné bude, zda řidiči začali předjíždět v místě, kde to bylo povoleno, v jakou chvíli se k tomu rozhodli a také, jakou rychlostí auta jela. K objasnění nehody žádá policie o pomoc i svědky.

Zdroj: Havířovský deník
Foto: Vít Borový


-kaw- 

Sdílet