Neděle 13. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi obcemi Jindřichův Hradec a Děbolín zemřel při nehodě jeden z řidičů

Jindřichohradečtí dopravní policisté i jejich kolegové z obvodního oddělení dne 26. května 2021 o 16:00 hod. přijali oznámení o tragické dopravní nehodě na silnici I/23 mezi obcemi Jindřichův Hradec a Děbolín.

Po příjezdu na místo a ohledáním místa střetu zjistili, že ve směru Děbolín – Jindřichův Hradec jel řidič užitkového vozidla tovární značky Volkswagen Transporter, kde jeho řidič (roč. 1994) z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru.

Od Jindřichova Hradce jela za sebou dvě užitková vozidla a to tovární značky Dacia Duster a Dacia Dokker. Prvně jedoucí řidič Duster stačil na situaci zareagovat tím, že sjel do příkopu, ale řidič (roč. 1999) Dokker již nestačil reagovat a Transporter do něj čelně narazil.

Velmi mladý řidič utrpěl velmi těžká zranění neslučitelná se životem, dále se zranila osádka Transporteru i vozidla Duster, v celkovém počtu čtyř osob.

Provoz na komunikaci u odbočky na jindřichohradecké sportovní letiště byl zcela zastaven, odklon dopravy směřovali strážci pořádku přes okolní obce.

Případ si převzal kriminalisté stejného odboru, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu Usmrcení z nedbalosti.

por. Bc. Milan Bajcura
Policie ČR
Sdílet