Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Krásné letní počasí začíná nahrávat lesním požárům

Ve čtvrtek 1. července 2010 před 14. hodinou byl ohlášen lesní požár v lokalitě Jestřebí u Starých Splavů. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z České Lípy spolu s dobrovolnými jednotkami ze Starých Splavů, Doks, Dubé a Staré Lípy.

Ve čtvrtek 1. července 2010 před 14. hodinou byl ohlášen lesní požár v lokalitě Jestřebí u Starých Splavů. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z České Lípy spolu s dobrovolnými jednotkami ze Starých Splavů, Doks, Dubé a Staré Lípy.

Dobrovolní hasiči na místě zjistili že hoří rašeliniště a lesní porost na ploše 50 × 200 metrů. Na požár nasadili dva vodní proudy a vytvořili dvě stanoviště pro doplňování vody na místním potoce. Po příjezdu profesionálů bylo použito dalších 6 vodních proudů a pro lepší hasební účinek bylo do vody přidáváno smáčedlo. Šíření požáru se podařilo zastavit ještě před 16. hodinou a dohašovací práce byly ukončeny v 18 hodin.

Na místě zasahovalo téměř 40 hasičů z 5 jednotek požární ochrany se 7 cisternovými vozy.

Požár poničil asi 40 arů desetiletého a 20 arů dvouletého lesního porostu. Podle zástupců majitele lesů je předběžný odhad vzniklé škody asi 50 tisíc korun.

Info: por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje 

-wap-

Sdílet