Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár skladu slámy, škoda 19 miliónů korun

V obci Sousedovice na Strakonicku byl dnes, 8. 7. 2010 v půl páté ráno ohlášen požár skladu slámy. Jedná se o velkokapacitní sklad betonové konstrukce o rozměrech 30 × 60 × 10 metrů, ve kterém je uloženo 900 tun čerstvého sena a 300 tun slámy.

V obci Sousedovice na Strakonicku byl dnes, 8. 7. 2010 v půl páté ráno ohlášen požár skladu slámy. Jedná se o velkokapacitní sklad betonové konstrukce o rozměrech 30 × 60 × 10 metrů, ve kterém je uloženo 900 tun čerstvého sena a 300 tun slámy. Požárem je zasažen celý objekt, k zásahu vyjely profesionální jednotka ze stanice Strakonice a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Čestice a Strakonice. Celkem na místě zasahuje osm vozů požární techniky včetně techniky výškové.

Přestože je požár lokalizován, dál se nešíří a počet zasahujících jednotek je postačující, probíhá v současné chvíli ochlazování skladu pouze z vnějších stran a z výškové techniky. A to z toho důvodu, že došlo k propadnutí části betonového stropu a hrozí zřícení dalších částí. Není proto možné vyslat hasiče dovnitř objektu, aby uložený materiál mohli vyskladnit a požár zlikvidovat.

Výše škody byla předběžně stanovena na Kč 19 miliónů, příčina vzniku požáru je zatím předmětem šetření. Dosud nebyly stanoveny ani žádné vyšetřovací verze.
 

Info: Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje


-wap-

Sdílet