Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žáci druhého ročníku oboru Požární ochrana Střední školy Semily ukončili dvoutýdenní praktický výcvik

Žáci druhého ročníku oboru Požární ochrana Střední školy Semily v pátek 25. 6. 2021 ukončili dvoutýdenní praktický výcvik. Výcvik je pro žáky náročný, ale i atraktivní. V náročných klimatických podmínkách vše zvládli na výbornou.

Žáci pod vedením zkušených lektorů z řad Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, stanice Semily, Hasičského záchranného sboru podniku Škoda Auto, Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, stanovišti ZZS Semily a naší školy, měli možnost se seznámit s moderním materiálním zabezpečením složek IZS a získali cenné zkušenosti a praktické dovednosti.

Při praktickém výcviku se žáci cvičili ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel včetně zdravotnické přípravy. Proběhl lezecký výcvik, žáci cvičili bojová rozvinutí a práci s proudnicí. Zúčastnili se ukázky hašení hořlavých kapalin a olejů, ukázky hašení pomocí vysokotlakého hasicího a řezacího zařízení Cobra.

Měli možnost se seznámit s technikou HZS, vyzkoušet si zvedací vaky a postavení seskokové matrace. Na závěr praktického výcviku cvičili orientaci v objektu za snížené viditelnosti.

Sdílet