Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dnešní ranní výjezdy z východních Čech

Hasiči ze stanice Holice a jejich kolegové ze sousedního Hradce Králové zasahovali v pondělí 12. července ve 3.52 hodin u dopravní nehody osobního vozidla Volkswagen Passat za obcí Býšť.

Hasiči ze stanice Holice a jejich kolegové ze sousedního Hradce Králové zasahovali v pondělí 12. července ve 3.52 hodin u dopravní nehody osobního vozidla Volkswagen Passat za obcí Býšť. Kdyby nebylo svědka, který nehodu viděl, tak by bylo podle slov hasičů problematické vozidlo vůbec najít. Řidič s vozidlem totiž přerazil dva duby a jednu břízu a skončil v lese. Hasiči se k automobilu a zraněnému řidiči museli doslova prořezat motorovou pilou. Poté byl muž vyproštěn z vozidla a předán do péče zdravotníkům.

Dne 12. července ve 3.32 hodin vyjížděli hasiči z Vysokého Mýta k požáru skládky za autodromem ve Vysokém Mýtě. Na místo byla dále vyslána jednotka dobrovolných hasičů ze Zámrsku a hasiči podniku Iveco Czech Republic Vysoké Mýto. Jednalo se o skládku pneumatik o rozloze 10 × 20 m. Požár hasiči dostali pod kontrolu ve 4.29 hodin. Poslední jednotka se zpět na základnu vracela v 6.32 hodin. Na stejném místě hořelo již v měsíci květnu. Jelikož se jednalo o skládku, škoda nevznikla.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-miw-

Sdílet