Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Se třemi vodáky se převrátila loď při splouvání řeky Ohře u Vokova, pomohly jim záchranné vesty

Loď se třemi vodáky se převrátila 9. července 2021 při splouvání řeky Ohře u Vokova, části obce Třebeň na Chebsku. Žena a dvě děti spadly do vody.

V tomto místě jsou po obou stranách koryta řeky vysoké a špatně přístupné břehy, všem třem se přesto podařilo dostat z vody na břeh ještě před příjezdem záchranářů. V řece je aktuálně zvýšená hladina vody i průtok vody, v některých místech je řeka i částečně mimo koryto.

Posádka lodi byla v šoku a čekala na břehu u místa, kde se jejich loď převrátila. Hasiči ze stanice Cheb vyvedli všechny tři ze špatně dostupného místa k silnici, kde si je podchlazené převzala posádka záchranné služby.

Hasičům se společně s pracovníky vodácké půjčovny podařilo z vody dostat i samotnou loď, kterou rovněž přenesli k místu dostupnému pro techniku. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů.

Řeka je sjízdná, s ohledem na zvýšený průtok je potřeba zvýšená opatrnost a zcela na místě je odpovídající vodácká výbava. Posádka převrácené lodě byla vybavena záchrannými vestami, které jim pomohly dostat se z nepříjemné situace.

HZS Karlovarského kraje
Sdílet