Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě bylo zraněno šest lidí

Šest lidí bylo včera 15. 7. 2010 večer zraněno při dopravní nehodě dvou osobních vozidel v Modřicích na Brněnsku. Nehoda se stala na příjezdové komunikaci k parkovišti u nákupního centra Olympia, kde se srazila vozidla Ford Mondeo, v němž cestovali čtyři lidé, a Fiat Punto s dvoučlennou osádkou.

Šest lidí bylo včera 15. 7. 2010 večer zraněno při dopravní nehodě dvou osobních vozidel v Modřicích na Brněnsku.

Nehoda se stala na příjezdové komunikaci k parkovišti u nákupního centra Olympia, kde se srazila vozidla Ford Mondeo, v němž cestovali čtyři lidé, a Fiat Punto s dvoučlennou osádkou. Událost byla hasičům ohlášena v 19.57 hodin jako požár osobního auta po dopravní nehodě. Na místo vyjely tři jednotky hasičů – profesionální ze stanic v Židlochovicích a v Bauerově ulici v Brně a dobrovolná jednotka z Brna-Chrlic. Při příjezdu hasiči žádné známky požáru nenašli. V autech nebyl nikdo zaklíněn.

Hasiči poskytli předlékařkou pomoc 18letému řidiči vozidla Ford Mondeo a jeho 18leté spolujezdkyni a 40leté řidičce vozidla Fiat Punto. Protože v obou autech se aktivovaly airbagy a také ostatní účastníci nehody si v průběhu zásahu stěžovali na zdravotní potíže, přivolaní zdravotníci ošetřili všech šest účastníků nehody. Čtyři z nich – osádku vozidla Ford Mondeo, 18letého řidiče a 19letého spolujezdce, a další dvě spolujezdkyně ve věku 18 a 17 let, převezli do nemocnice.

Na obou autech hasiči udělali protipožární opatření, odpojili baterie a sorbentem zasypali unikající provozní kapaliny. Po vyšetření nehody obě auta z komunikace odtlačili na parkoviště.


Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet