Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Blesk zapálil střechu v Těšanech na Brněnsku

Blesk při bouřce s přívalovým deštěm dne 17. července večer zapálil střechu bývalého zemědělského objektu v Těšanech na Brněnsku. Hlášení o požáru hasiči na tísňové lince 112 převzali ve 21.59 hodin. Protože požár zachvátil část střechy bývalého zemědělského a nyní rekonstruovaného objektu a hrozilo rozšíření ohně na celou střechu objektu o půdorysu 10 krát 100 metrů včetně střešní krytiny a zařízení restaurace, krajské operační a informační středisko HZS JmK vyhlásilo II. stupeň požárního poplachu.

Blesk při bouřce s přívalovým deštěm dne 17. července večer zapálil střechu bývalého zemědělského objektu v Těšanech na Brněnsku.

Ilustrační foto Petr Svoboda

Hlášení o požáru hasiči na tísňové lince 112 převzali ve 21.59 hodin. Protože požár zachvátil část střechy bývalého zemědělského a nyní rekonstruovaného objektu a hrozilo rozšíření ohně na celou střechu objektu o půdorysu 10 krát 100 metrů včetně střešní krytiny a zařízení restaurace, krajské operační a informační středisko HZS JmK vyhlásilo II. stupeň požárního poplachu. Na místo vyjelo 10 jednotek hasičů – profesionální jednotky ze stanic v Židlochovicích, Hustopečích, v Lidické ulici a v ulici Tuřanka v Brně, a dobrovolné jednotky z Těšan, Moutnic, Šitbořic, Žatčan, Klobouk a Újezdu u Brna.

Proti plamenům hasiči nasadili čtyři vodní proudy, kterými kromě hašení požáru také bránili rozšíření plamenů na sousední restauraci. Účinným a rychlým zásahem se hasičům oheň podařilo udržet na ploše 10 krát 10 metrů. Požár hasiči dostali pod kontrolu ve 22.36 hodin. Po rozebrání konstrukce střechy a krovu a dohašení lokálních ohnisek požár likvidovali ve 23.51 hodin. Ke střežení požářiště na místě do ranních hodin zůstala místní dobrovolná jednotka.

Oheň zničil část střechy bývalého kravina, rekonstruovaného na restauraci a hotel. Požár zachvátil plochu 10 krát 10 metrů. Škodu na střešní krytině a konstrukci střechy opravené před dvěma lety vyšetřovatel HZS JmK předběžně odhadl na 200 tisíc korun.

Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet