Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů při záchraně zraněné ženy ve Vizovicích

Dne 17. 7. 2010 ve 22:24 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně ženy ve Vizovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem a jednotka dobrovolných hasičů z Vizovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko pořádaného rockového festivalu došlo k vážnému zranění ženy, která se nabodla na ostnatý drát.

Osmatřicetiletá žena přecházela přes pozemky nedaleko pořádaného rockového festivalu ve Vizovicích, když se dostala do nízkého ochranného oplocení z několika ostnatých drátů. Vážně se zranila na noze a nedokázala se z ostnů vyprostit.

Její známý volal o pomoc na tísňovou linku zdravotníků, kteří o zásah požádali dobrovolné zdravotníky ze sdružení H.I.D. (Help in Danger), což je nestátní nezisková organizace, která zajišťuje poskytování zdravotnické a první pomoci na velkém hudebním festivalu ve Vizovicích.

Členové H.I.D. okamžitě vyjeli na pomoc zraněné ženě. Zpětným voláním zjistili oznamovatele, který je dovedl až k ženě. Dráty v noze nebylo možné uvolnit běžným způsobem a o pomoc byli požádáni hasiči.

Místním dobrovolným hasičům se nakonec podařilo ostnatý drát přestřihnout pomocí pákových nůžek a uvolnit zaklínění. Zdravotníci si převzali pacientku do své péče a poskytli jí nezbytnou pomoc i ošetření.

Podle dostupných informací provedli záchranáři H.I.D. na letošním hudebním festivalu ve Vizovicích už více než 800 zákroků, ošetření a pomocí, a to jen za uplynulé tři dny!


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet