Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři dodávky a osobní auto omezily průjezd do centra

Dne 20. 7. 2010 v 08:38 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po řetězové dopravní nehodě v centru Zlína. Řidič doručovací služby zastavoval s první dodávkou u krajnice a postupně za ním osobní auto a další dodávka. V tom došlo zezadu k nárazu třetí dodávky, rovněž doručovací služby, která postupně srazila všechny vozy. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Dne 20. 7. 2010 v 08:38 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po řetězové dopravní nehodě v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavní páteřní komunikaci I/49, na příjezdu do centra města, došlo k řetězové dopravní nehodě tří dodávek a osobního auta.

Řidič doručovací služby zastavoval s první dodávkou u krajnice a postupně za ním osobní auto a další dodávka. V tom došlo zezadu k nárazu třetí dodávky, rovněž doručovací služby, která postupně srazila všechny vozy. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Hasiči byli na místě do dvou minut od výjezdu ze stanice. Okamžitě zahájili průzkum a jednotlivé vozy zajistili proti případnému požáru nebo úniku provozních kapalin.

V osobním autě cestovala rodina na dovolenou. Jejich malá holčička, ve věku dvou a půl let, dostala od hasičů plyšového maskota dráčka Záchranáčka.

Nehoda zablokovala dva jízdní pruhy do centra města a doprava byla odkláněna do druhé poloviny hlavního tahu. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči i s úklidem vozovky.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet