Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto se srazilo s chodcem a skončilo ve sloupu veřejného osvětlení

Dne 21. 7. 2010 v 16:59 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné nehodě v obci Lípa. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci Lípa došlo ke střetu osobního auta zn. Volvo V50 s chodcem jdoucím po chodníku.

Osobní auto vyjelo mimo cestu, kde na chodníku narazilo do osmašedesátiletého chodce, který vedl jízdní kolo. Muž byl odhozen mimo chodník a dopadl do blízkého křoví. Vozidlo následně havarovalo čelně do sloupu veřejného osvětlení, který se nebezpečně nahnul. Řidiče vozu ochránil před zraněním aktivovaný airbag.

Na místo nehody postupně dorazili zdravotníci, policisté i hasiči. Záchranáři se postarali o vážně zraněného chodce, který byl ošetřen, naložen do sanitního vozu a odvezen do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a uniklé provoní kapaliny zasypali sorbenty. Nebezpečně nahnutý a poškozený sloup veřejného osvětlení museli hasiči odřezat a zabránit jeho případnému pádu. Odklizení sloupu zajistil starosta obce.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena doprava na hlavním silničním tahu I/49. Nehodu vyšetřovala policie.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet