Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Před 30 lety byla založena firma KOBIT, na 25. ročníku Jičínského veletrhu zaujal nejen technický automobil pražských hasičů

Je již tradicí, že v posledním srpnovém týdnu probíhá na půdě domácí pořadatelské firmy KOBIT výstava komunálních vozidel, silničářských a speciálních nástaveb pod názvem Jičínský veletrh. V letošním roce se akce uskutečnila již po pětadvacáté.

V léty ověřeném způsobu prezentace, kdy před divácký stan předjíždí technika, se představilo přes 60 strojů a zařízení, další stroje byly k vidění na statické ploše.

Nechyběla samozřejmě ani hasičská technika z produkce firmy KOBIT – THZ, k vidění byly i automobily jiných výrobců se speciální výbavou – kromě výrobců podvozků Scania a Tatra prezentovaly své produkty umístěné na hasičských vozech i firmy vyrábějící hydraulické nakládací jeřáby, kontejnerové nosiče apod.

Velkou pozornost vzbudil technický automobil Scania G440 pro pražské hasiče. Třínápravový speciál s hydraulickým nakládacím jeřábem na třetí nápravě si brzy podrobně představíme v naší unikátní rubrice Technika.

Hlavním programem veletrhu pro odbornou veřejnost provázela již osvědčená dvojice – Miluše Bittnerová a Lukáš Langmajer.

Cílového zákazníka i partnerské firmy osloví lépe právě takováto akce v takřka rodinné a přátelské atmosféře, na které jsou prezentovány produkty jednotlivých firem.

Sdílet