Pondělí 7. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy vznikl při sváření lepenky

Nedbalost při opravě lepenky na střeše bytového domu na Nerudově náměstí v Liberci způsobila v neděli 25. července 2010 požár. ILUSTRAČNÍ FOTO

Nedbalost při opravě lepenky na střeše bytového domu na Nerudově náměstí v Liberci způsobila v neděli 25. července 2010 požár.

Požár byl ohlášen na operační středisko profesionálních hasičů v Liberci krátce po 15. hodině a na místo byli vysláni profesionálové z Liberce spolu s dobrovolnými hasiči z Vratislavic nad Nisou s pěti cisternovými vozy a automobilovým žebříkem.

Při příjezdu na místo se ze 4. patra domu valil hustý dým. Hasiči zjistili, že při svařování lepenky na ploché střeše domu došlo k požáru.

Ještě před příjezdem hasičů se majitel domu snažil požár uhasit vodou ze zahradní hadice. Hasiči rozebrali část střechy, vyházeli ohořelou izolaci, pomocí termokamery prohlédli střešní konstrukci a ohořelou část prolili vodou.

Při požáru vznikla škoda ve výši 10 tisíc, uchránit se podařilo majetek v hodnotě 150 tisíc korun. Vyšetřovatel hasičů udělil za nedbalost zodpovědné osobě na místě blokovou pokutu.

Zdroj: HZS Libereckého kraje


-kaw- 

Sdílet