Pondělí 7. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár způsobila závada na elektrické peci pro vypalování keramiky

Ve středu 28. července 2010 v 8:41 hodin přijalo operační středisko HZS Libereckého kraje ohlášení požáru v hospodářském přístavku chalupy v části Sedmihorky obce Karlovice. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Turnov spolu s turnovskou dobrovolnou jednotkou.

Hasiči na místě zjistili, že došlo k zahoření elektroinstalace keramické pece. Požár, který pravděpodobně vznikl v noci, nebo brzy ráno, se dále nerozšířil a v uzavřeném objektu sám uhasl. Hasiči v dýchací technice vynesli rozpálenou elektrickou pec ven z objektu, zakouřenou místnost odvětrali a místo požáru prohlédli termokamerou. Termovize na místě neodhalila žádné další ohnisko požáru.

Podle vyšetřovatele HZS Libereckého kraje požár způsobila technické závada na regulátoru teploty pece na vypalování keramiky. Při požáru byla poškozena keramická pec, zplodiny hoření poškodily také další elektroniku a vnitřní vybavení přístavku. Majitelka odhadla výši vzniklé škody na 450 tisíc. Uchránit se podařilo majetek v hodnotě 1,5 milionu korun.


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje


-swo- 

Sdílet