Pondělí 7. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havarované auto po nehodě shořelo

Oba řidiči byli dnes zraněni při nehodě dvou vozidel u Rostěnic-Zvonovic na Vyškovsku. Jedno z aut po nehodě vyhořelo.

Oba řidiči byli dnes zraněni při nehodě dvou vozidel u Rostěnic-Zvonovic na Vyškovsku. Jedno z aut po nehodě vyhořelo.

Nehoda se stala na silnici III/4316. Řidič vozidla Renault Laguna se při výjezdu z levotočivé zatáčky s autem dostal do protisměru, kde se střetl s vozidlem Škoda Forman. Renault po srážce vyletěl mimo vozovku a skončil převrácený na levém boku, škodovka, která zůstala stát šikmo přes silnici, se po nárazu vzňala.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 8.10 hodin, na místo vyjela jednotka ze stanice ve Vyškově. Při jejím příjezdu byli oba řidiči v péči zdravotníků, kteří je převezli do nemocnice. Na hořící škodovku hasiči nasadili dva vysokotlaké proudy. Oheň dostali pod kontrolu v 8.24 hodin. Protože ale auto bylo upravené na pohon LPG a z nádrže zdeformované žárem unikal plyn, dohašování a ochlazování vyhořelého vraku hasiči ukončili za dalších 23 minut. U vozidla Renault Laguna odpojili baterii, únik provozních kapalin nebyl zjištěn.

Po likvidaci požáru a vyšetření nehody policisty hasiči převrácený Renault Laguna postavili na kola, obě auta pomohli naložit k odtahu a uklidili vozovku. Starší škodovku požár zničil, škodu na ojetém vozidle vyšetřovatel předběžně vyčíslil na šest tisíc korun.


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje


-kaw- 

Sdílet