Pondělí 7. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní automobil neprojel Anenským podjezdem

ne 9. srpna ve 13.25 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena kolize nákladního automobilu s hydraulickým ramenem, který zůstal zaklíněn v Anenském podjezdu v Pardubicích. Řidič nákladního automobilu pravděpodobně nesklopil úplně hydraulické rameno a chtěl podjet pod mostní konstrukcí. Přes svou výšku ale neprojel a při nárazu opadalo několik cihel na stezku.

Dne 9. srpna ve 13.25 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena kolize nákladního automobilu s hydraulickým ramenem, který zůstal zaklíněn v Anenském podjezdu v Pardubicích. Řidič nákladního automobilu pravděpodobně nesklopil úplně hydraulické rameno a chtěl podjet pod mostní konstrukcí.

Přes svou výšku ale neprojel a při nárazu opadalo několik cihel na stezku. Naštěstí po ní nikdo v tu chvíli nešel. Poškozeno bylo i plynové potrubí o průměru přibližně 30 cm. Hasiči ihned pomocí explozimetru měřili koncentraci plynu v okolí a komunikace byla uzavřena. Naštěstí bylo zjištěno, že k úniku plynu nedošlo, protože potrubí bylo sice zdeformované, ale ne protržené. Přesto nechal velitel zásahu na místo přivolat pracovníky plynáren. Poškozeny byly i kabely Telekomu.

Dále byli přivoláni i pracovníci ČEZ a EOP a také zástupce stavebního úřadu města Pardubice. Hasiči zajistili místo nehody a nákladní automobil nakonec odtáhli zpod mostní konstrukce. Podjezd byl do odvolání uzavřen – jak pro automobily, tak pro chodce.

Info: Vendula Horáková, mluvčí HZS PAK

-wap-

Sdílet