Úterý 1. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Holohlav havaroval polský kamion

Včera 16. srpna odpoledne došlo na hlavní silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří k dopravní nehodě nákladního vozidla s návěsem. Nehoda byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 14:32 hodin.

Včera 16. srpna odpoledne došlo na hlavní silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří k dopravní nehodě nákladního vozidla s návěsem. Nehoda byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 14:32 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská a jejich profesionální kolegové z Jaroměře s dvěma technickými automobily a dvěma cisternami.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u Holohlav havaroval polský kamion Scania, který se převrátil na pravý bok do příkopu. Řidič vyvázl bez zranění. Kamion převážel sypké i kapalné chemické látky. Při nehodě došlo k nepatrnému úniku tekuté pryskyřice přes poškozený uzávěr jednoho z přepravních kontejnerů v nákladovém prostoru. Hasiči zachytili látku do jímací nádoby.

Při nehodě nedošlo k žádnému dalšímu úniku látek nebo provozních kapalin. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterie. Přeložení a vyproštění vozidla zajistí dopravní firma až během dnešního dne. Hasiči upozornili dopravce na nutnost opatrné manipulace při vykládání nákladu a nutnost kontroly poškozeného uzávěru, zda nedochází k opětovnému úniku tekuté pryskyřice. Na místo byli přivoláni pracovníci Magistrátu Hradec Králové a Inspekce životního prostředí. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet