Pondělí 7. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči potápěči z Pardubic pomáhali kolegům z Náchoda a dále pátrají po vodákovi

Od 8. srpna pátrali hasiči potápěči po řidiči, který v noci ze 7. na 8. srpna sjel se svým vozidlem Fiat Punto do rozvodněné řeky Stěnavy v Otovicích na Náchodsku. Hasiči během celého dne prohledávali na člunech i ze břehu řeku Stěnavu, která v té době dosahovala třetího povodňového stupně a její hladina měla o metr více vody než obvykle. Pátrání po 36letém řidiči pokračovalo i v dalších dnech.

V úterý, 17. srpna 2010, před sedmou hodinou ráno se znovu hasiči a potápěči zapojili do pátrání po pohřešovaném řidiči v řece Stěnavě. Vzhledem k tomu, že se jednalo o průzkum dlouhého úseku řeky i na polské straně hranic, byli na místo přivoláni také hasičští potápěči z Náchoda, Pardubic a policejní potápěči.

Tělo řidiče nalezeno za hranicemi s Polskem

Do pátrání se zapojili také dobrovolníci z české i polské strany a polští policisté z Nowe Rudy. Každá skupina potápěčů a dobrovolníků měla určený úsek řeky, který prohledávala. Říční koryto bylo prohledáváno až do zhruba 7,5 kilometru vzdálené obce Ścinawka Dolna, kde před čtvrtou hodinou odpoledne objevili tělo muže, které bylo zaklíněné v naplaveninách větví. Místo se nacházelo zhruba 13 kilometrů za hranicemi na polské straně. Šetřením bylo zjištěno, že se jedná o pohřešovaného řidiče osobního vozidla.


Článek od tiskové mluvčí HZS Královéhradeckého kraje
 zde

Po vodákovi se stále pátrá

I V Pardubickém kraji se stále pátrá po vodákovi, který ve středu 11. srpna sjížděl se svým kamarádem řeku Chrudimku. Nafukovací kanoe se ale na jezu v Tuněchodech s vodáky převrátila. Jeden se z vody dostal a přivolal pomoc, druhého stále hledají hasiči. Do pátrání byli zapojeni profesionální hasiči z Chrudimi, hasičští potápěči ze stanice Pardubice a dále policejní potápěči. Jen v sobotu, z důvodu zvýšení hladiny řeky Chrudimky o 25 cm, bylo pátrání přerušeno. Každý den je tok monitorován hasiči. Pátrání je ale stále neúspěšné.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet