Pátek 11. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvoumilionová škoda vznikla při nočním požáru střechy v obci Libníč, do objektu hasiči museli vniknout násilně

Požár rodinného domu v obci Libníč byl na tísňovou linku nahlášen dne 12. prosince 2021 pět minut před druhou hodinou ranní. Na místo vyjely osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanice České Budějovice, poplach byl vyhlášen také pro jednotku místních dobrovolných hasičů.

Po příjezdu k domu hasiči průzkumem objevili hořící dřevo v těsné blízkosti rodinného domu s tím, že požár se dostal až do střechy domu. Hasiči do domu museli vniknout násilnou cestou. Uvnitř nikdo nebyl. Velitel zásahu okamžitě rozhodnul o zahájení hašení.

Okolo třetí hodiny ranní měly jednotky požár pod kontrolou, velitel nahlásil lokalizaci požáru v 2:58 hodin. Následně bylo nutné rozebrat střešní krytinu pro úplné dohašení a nalezení případných dalších ohnisek. Požár byl zcela uhašen krátě před čtvrtou hodinou ranní.

Poté českobudějovická jednotka zásah ukončila a vrátila se na stanici. Jednotka SDH obce Libníč na požářišti zůstala, do rána požářiště monitorovala a po rozednění střechu provizorně zakryla.

Co bylo příčinou vzniku požáru a zda se bude ještě měnit výše vzniklé škody, která byla vyčíslena na dva miliony korun, je předmětem šetření vyšetřovatelů.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet