Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po čelním střetu s autobusem tři zranění, včetně dítěte

K vážné dopravní nehodě došlo včera 22. srpna 2010 odpoledne v ulici Bratří Štefanů v Hradci Králové. U supermarketu Terno se čelně srazil osobní vůz s dálkovým autobusem. Při nehodě byli zraněni tři lidé, včetně několikaměsíčního dítěte.

Nehoda byla na operační středisko hasičů ohlášena v 16:14 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z městské části Plácky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že řidič osobního vozidla zn. Škoda Octavia z dosud nejasných příčin vjel do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem plným lidí. V osobním vozidle cestovali tři lidé, včetně malého dítěte.

Řidič osobního vozidla a čtyřiatřicetiletá spolujezdkyně na zadním sedadle utrpěli vážná zranění. Hasiči museli oba zraněné vyprostit pomocí speciálního hydraulického nářadí. Řidič i spolujezdkyně byli ihned předáni do péče lékařů záchranné služby, kteří oba zraněné stabilizovali a převezli na traumacentrum do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Malé dítě ve vozidle utrpělo také zranění a bylo převezeno do nemocnice.

Nikdo z plně obsazeného autobusu nebyl zraněn. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a odpojili autobaterii. Teprve po zadokumentování a vyšetření nehody hasiči mohli odtáhnout automobil od autobusu a zasypat unikající provozní náplně. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-miw-

Sdílet