Pátek 5. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poslední směna Martina Šmída znamenala výjezd pro vyprošťovací automobil, Martin opouští Sbor po více než třiceti letech

V pátek 17. prosince v 7 hodin ráno nastoupil nstržm. Martin Šmíd ze stanice HZS Středočeského kraje Beroun po více než 30 letech práce u profesionálních hasičů svou poslední směnu.

Martin Šmíd nastoupil svou službu 17. října 1991 k tehdejší Správě a útvaru Sboru požární ochrany Beroun. Po celou dobu své profesní kariéry sloužil na stanicích Beroun a Hořovice jako strojník. Ve své profesionální kariéře zažil nespočet výjezdů, ať již k požárům, dopravním nehodám či jiným technickým zásahům.

V řadách berounských hasičů byla jeho specializací a zároveň koníčkem práce s jeřáby a vyprošťovacími automobily. Na tuto techniku je uznávaným a respektovaným specialistou. Ochotně předával své znalosti a zkušenosti strojníka a zejména jeřábníka dalším hasičům, a tak vyškolil a prakticky vycvičil řadu kvalitních a zkušených jeřábníků.

Martin pochází z hasičské rodiny. Hasičině se aktivně věnuje i ve svém volnu jako velitel jednotky sboru dobrovolných hasičů Kublov. Není tedy náhodou, že tato dobrovolná jednotka jako jediná v rámci Středočeského kraje disponuje hasičským autojeřábem AJ 14.

Rovněž se podílel na spolupráci a přátelství berounských hasičů s hasiči z Francie, Německa Polska a Portugalska.

Za jeho dlouholetou a vzornou práci byla Martinovi udělena medaile HZS ČR "Za věrnost I. stupně”.

Na rozloučenou mu kolegové tajně zorganizovali „Poslední výjezd“. Není náhodou, že s vyprošťovacím automobilem VYA 20. V rámci tohoto zásahu tak mohl symbolicky předat jeřáb svému nástupci a důstojně se rozloučit s kolegy a kamarády z územního odboru Beroun a zejména své směny C.

Martinovi přejme hodně zdraví a do další etapy jeho života, ať je stejně tak úspěšná, jako ta hasičská

Sdílet