Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici hořelo osobní vozidlo

V pondělí 23. srpna 2010 v podvečer došlo na 75. kilometru dálnice D11 ve směru na Hradec Králové k požáru osobního vozidla zn. Škoda Octavia. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 17:38 hodin.

Bouřky a silný vítr zasáhly včera 23. srpna 2010 odpoledne část území Královéhradeckého kraje. Přívalový déšť na některých místech zaplavil sklepy domů. Průtrž mračen nejvíce zasáhla Trutnovsko a také Náchodsko.

Jednotky profesionálních, podnikových a dobrovolných hasičů Královéhradeckého kraje zasahovaly během odpoledne u 13 událostí, kdy odklízely popadané stromy nebo čerpaly vodu ze sklepů.

Územní odbor Trutnov

Hasiči odstraňovali popadané stromy a větve z vozovek v Dolní Olešnici, Bohuslavicích, Adamově, Trutnově, Chvaleči nebo Dolní Kalné. Dobrovolní hasiči z Trutnova – Horního Starého Města odčerpávali vodu ze zatopené budovy bývalého obchodního domu Máj a sousedního objektu v Barvířské ulici v Trutnově.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Broumova vyjeli k odklizení stromu, který blokoval silnici mezi Policí nad Metují a Pěkovem. Cestou k zásahu hasiči odstraňovali další stromy, které spadly na dráty el. vedení nebo přímo na vozovku.

Hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Teplic nad Metují likvidovali strom, který zasahoval do kolejiště v Bohdašíně. Na silnici směrem na Dědov odklízeli strom ze silnice.

Hasiči zasahovali u dopravní nehody dvou osobních vozidel

Včera 23. srpna 2010 v 16:48 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena dopravní nehoda dvou osobních vozidel u Správčického písníku u Předměřic nad Labem na Hradecku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke srážce osobního vozidla zn. Volvo se Škodou Felície. Při nehodě byli zraněni tři lidé, které ošetřila a převezla záchranná služba do nemocnice. Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: centrální stanice Hradec Králové

Na dálnici hořelo osobní vozidlo

V pondělí 23. srpna 2010 v podvečer došlo na 75. kilometru dálnice D11 ve směru na Hradec Králové k požáru osobního vozidla zn. Škoda Octavia. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 17:38 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou se dvěma cisternami.

Po příjezdu první jednotky dobrovolných hasičů na místo určení hořelo v motorovém prostoru automobilu. Hasiči ihned nasadili jeden vodní proud a požár v 17:55 hodin lokalizovali. Po příjezdu druhé jednotky profesionálních hasičů byl motorový prostor dohašen. Plameny zničily motorový prostor a kapotu, ale nerozšířily se na celé vozidlo. Vzhledem k tomu, že požár vypukl na území Pardubického kraje, byl na místo povolán vyšetřovatel hasičů z Pardubic k určení příčiny vzniku požáru a výše škody. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto č. 1 SDH Chlumec nad Cidlinou, foto č. 2 – 5 stanice Nový Bydžov


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet