Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodu za 300 tisíc korun způsobil noční požár stodoly v Čížové, na místě zasahovaly tři jednotky hasičů

Deset minut před druhou hodinou ranní přijali hasiči na tísňovou linku informaci o požáru stodoly v Čížové, části obce Topělec. K požáru operační středisko vyslalo osádky dvou cisteren a automobilového žebříku profesionálních hasičů ze stanice Písek, dále vyjely jednotky SDH obcí Čížová a Písek.

Průzkum na místě požáru ukázal, že hoří samostatně stojící stodola, která je požárem zasažena v plném rozsahu. Další budovy stojící v blízkosti požárem nejsou nijak zasaženy ani ohroženy. Hasiči dalším průzkumem zjistili, že uvnitř není žádná osoba. Ihned zahájili hasební práce.

Čížovská jednotka zřídila na pokyn velitele zásahu čerpací stanoviště, vodu na požářiště dodávala kyvadlově cisternami. V 2:14 hodin velitel zásahu nahlásil lokalizaci požáru, tedy že požár je pod kontrolou a dále se již nešíří.

Okolo půl čtvrté ranní byl požár zlikvidován. Hasiči krov prohlédli termokamerou, aby vyloučili možná skrytá ohniska. Po čtvrté hodině jednotky zásah ukončily a odjely na své základny. Požár způsobil škodu za 300 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet