Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár ve Vrchlabí zničil dřevěnou kůlnu

V noci z pátku 27. srpna na sobotu došlo k požáru dřevěné kůlny v ulici Stavidlový vrch ve Vrchlabí na Trutnovsku. Požár byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášen ve dvě hodiny v noci.

V noci z pátku 27. srpna na sobotu došlo k požáru dřevěné kůlny v ulici Stavidlový vrch ve Vrchlabí na Trutnovsku. Požár byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášen ve dvě hodiny v noci. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova, dobrovolní hasiči z Vrchlabí – Podhůří, Hostinného a Špindlerova Mlýna.

Při příjezdu hasičů hořela celodřevěná kůlna o rozměrech zhruba 16 krát 7 metrů se šikmou plechovou střechou, která byla přistavěna k obytnému domu se třemi bytovými jednotkami. Prvotní informace, že v bytech zůstali nájemníci se nepotvrdily. Všichni lidé se dostali včas ze svých bytů ještě před příjezdem hasičů. Právě plechová střecha zabránila do příjezdu první jednotky hasičů rozšíření plamenů na obytný dům. Hasiči zlikvidovali poslední ohniska po desáté hodině dopoledne.

Požár zcela zničil dřevěnou kůlnu i s technickým vybavením pro obytný dům (vodárna, plynový kotel, sklad nářadí) a uskladněnými věcmi nájemníků jako byla kola, bubnová a motorová sekačka, cirkulárka, moped nebo veterán Jawa. Majitel objektu vyčíslil škodu předběžně na 450 tisíc korun. Uchráněné hodnoty na domě a bytech činí 3 miliony korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. S největší pravděpodobností se jednalo o nedbalostní nebo úmyslné jednání neznámé osoby.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet