Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silný vítr vyvracel stromy

Stromy vyvrácené na vozovku hasiči odstraňovali na několika místech kraje. Od úterního podvečera vyjížděli k sedmi zásahům.

Stromy vyvrácené na vozovku hasiči odstraňovali na několika místech kraje. Od úterního podvečera vyjížděli k sedmi zásahům.

Na Blanensku hasiči v úterý v podvečer pomocí motorové pily rozřezali a odklidili vyvrácený strom na silnici u obce Olešná. Po 18. hodině vyjížděli do ulice B. Němcové v Blansku k odstranění nalomené větve břízy, která visela ve výšce osmi metrů zaklesnutá do dalšího stromu a ohrožovala chodce na chodníku. Tři vyvrácené stromy hasiči po půlnoci odstraňovali ze silnice v Adamově. K úklidu vozovky povolali také silničáře. Ke stromu spadlému na silnici hasiči vyjížděli k obci Petrovice. Strom před jejich příjezdem rozřezali a odstranili pracovníci lesní správy a hasiči pomohli s úklidem vozovky.

Na Brněnsku strom vyvrácený větrem spadl na dvě zaparkovaná auta v ulici Úvoz v Pozořicích. Hasiči strom opatrně pořezali a místo předali strážníkům obecní policie.

Ve Vyškově hasiči s motorovou pilou dnes dopoledne zasahovali u vyvráceného stromu v Puškinově ulici.

Hasiči ze stanice ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku v úterý po 20. hodině vyjížděli na silnici z Blatnice pod sv. Antonínkem do Uherského Ostrohu. Spadlý strom tam blokoval polovinu silnice.

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

-kow-

Sdílet