Úterý 1. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtvrteční zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská a jejich kolegové z Jaroměře vyjeli po půl deváté dopoledne k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici č. 33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. V obci Černožice došlo ke srážce dvou osobních vozidel zn. Škoda. Jedna osoba utrpěla lehčí zranění a byla záchrannou službou převezena do nemocnice.

Hradec Králové

Profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská a jejich kolegové z Jaroměře vyjeli po půl deváté dopoledne k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici č. 33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. V obci Černožice došlo ke srážce dvou osobních vozidel zn. Škoda. Jedna osoba utrpěla lehčí zranění a byla záchrannou službou převezena do nemocnice. Hasiči odpojili u jednoho z havarovaných vozidel autobaterii a zasypali unikající provozní kapaliny sorbentem. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR. (foto: stanice Jaroměř)

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové odstraňovali sršní roj ze stromu v areálu mateřské školky v ulici Petra Jilemnického v Hradci Králové – Plotištích nad Labem.

Dobrovolní hasiči z Malšovy Lhoty likvidovali sršní a vosí hnízda ze štítu střechy ve Svinarech nebo v ulici Maxe Malého v Hradci Králové – Pláckách.

K požáru bytu došlo včera odpoledne v jednom z domů na Eliščině nábřeží v Hradci Králové. Událost ohlásil na operační středisko hasičů jeden ze sousedů, který ucítil na chodbě domu kouř. Majitelé bytu v té době nebyli doma a uvnitř se nacházel pouze pes. Hasiči z centrální stanice Hradec Králové na místo vyjeli v 15:25 hodin s technickým automobilem, dvěma cisternami a automobilovým žebříkem. Po příjezdu na místo byly dveře od bytu otevřeny jedním ze sousedů. Tím se z bytu zachránil pes, který utekl ven. Požár vypukl v dětském pokoji a zcela jej zničil. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 16:04 hodin a uhasili za dalších deset minut. Následně odvětrali prostory bytu i chodby domu. Šetřením na místě bylo zjištěno, že požár způsobila nedbalost uživatelky bytu, která ráno žehlila v dětském pokoji. Žehličku však nechala zapojenou v zásuvce na žehlícím prkně a odešla z bytu. Rozpálená žehlička spadla na koberec, který chytl a následně se plameny rozšířily na skříňky a další vybavení pokoje. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Zhruba tři litry uniklého oleje likvidovali hasiči z centrální stanice Hradec Králové na Rašínově třídě v Hradci Králové. Hasiči zasypali látku sorbentem a odstranili z vozovky.

K čelnímu střetu osobního vozidla a autobusu MHD došlo včera v podvečer na silnici mezi Hradcem Králové a Vysokou nad Labem. Při srážce nebyl nikdo zraněn. Zhruba 20 cestujících z autobusu odešlo z místa nehody ještě před příjezdem hasičů. Ti zabezpečili osobní vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli v 08:29 hodin k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici č. I/14 u obce Lupenice. Při srážce osobních vozidel Volkswagen Golf a Land Rover nebyl nikdo zraněn. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Územní odbor Náchod

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře otevírala dveře bytu v ulici Josefa Šímy v Jaroměři.


Územní odbor Trutnov

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Trutnov nezasahovaly u žádné události.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala u obce Libošovice. Osobní vůz zn. Mazda MX3 skončil převrácený na střeše. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči převrátili vozidlo zpět na kola a provedli protipožární opatření. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
 

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje 

-wap-

Sdílet