Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři policisté se nadýchali zplodin hoření při požáru v učebně odborného učiliště v Plzni, dorazili dříve než hasiči

Dne 24. března 2022 v odpoledních hodinách došlo k zahoření učebny v budově jednoho odborného učiliště v Plzni. Jako první dorazila na místo trojčlenná hlídka policistů z obvodního oddělení Plzeň Bory.

Včerejšího dne přijal operační důstojník oznámení o hustém kouři vycházejícího z oken budovy jednoho plzeňského odborného učiliště. Na místo ihned vyjely složky IZS. Jako první k budově dorazila hlídka policie z obvodního oddělení Plzeň Bory.

Dva policisté a jedna policistka neváhali a ihned vyrazili do budovy, kde se ještě nacházeli někteří zaměstnanci. Strážci zákona všechny upozornili, že jim hrozí nebezpečí a poslali je mimo budovu. Následně pomocí hasicích přístrojů začali požár, který vypukl v jedné z učeben, hasit. V hašení pokračovali až do příjezdu hasičů.

Všichni tři policisté se během zákroku nadýchali zplodin a hasiči jim na místě poskytli kyslíkovou terapii. Naštěstí se díky rychlému zakročení policistů a jedné policistky nikomu nic vážného nestalo a i samotní členové policejní hlídky jsou v pořádku.

Pravděpodobná příčina požáru je technická závada na elektroinstalaci. Ve věci nadále probíhá šetření.

nprap. Michaela Raindlová
Policie ČR
Sdílet