Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár skladu ve Smědči si vyžádal jednotky druhého požárního poplachu

Jednotky druhého stupně požárního poplachu byly vyslány do obce Ktiš, části obce Smědeč k ohlášenému požáru uskladněných balíků slámy. K požáru vyjeli profesionální hasiči ze stanic Prachatice a Křemže a dobrovolní hasiči obcí Lhenice a Ktiš.

Následně byly povolány profesionální jednotka ze stanice České Budějovice s plynovým automobilem a dobrovolní hasiči obcí Netolice, Chvalšiny, Volary a Brloh. Po průzkumu na místě požáru velitel zásahu podal zprávu, že se jedná o sklad o půdorysu 10 × 10 metrů, který je plný balíků.

Budova je zasažena v plném rozsahu. Hasiči začali postupně balíky ze skladu vyvážet a na volném prostranství prolévat vodou. Pro dodávku vody bylo zřízeno čerpací stanoviště. Po půl druhé hodině ranní byly přibližně dvě třetiny balíků vyskladněny.

Vyskladňování bude pokračovat, stejně tak jako dohašování, následující den. Budova je požárem zasažena včetně krovu. Hasičům se podařilo uchránit fotovoltaické panely. Předpoklad extrémně vysoké škody se tak nepotvrdil, výše škody je v tuto chvíli odhadována na 3 miliony korun. Zásah stále trvá.

HZS Jihočeského kraje
Sdílet