Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Jičínský veletrh dorazila i v roce 2022 hasičská technika, vidět ji můžete až do čtvrtka

Každý rok na konci srpna se otevře brána jičínské společnosti KOBIT, což znamená, že se koná další ročník nejvýznamnějšího odborného veletrhu komunálních, silničářských, hasičských a dalších speciálních nástaveb.

V pořadí již 26. ročník se letos koná v termínu 23. – 25. srpna 2022, každý den od 10 hodin. Přes 50 vystavovatelů představuje během tří veletržních dnů své novinky jak v dynamické komentované přehlídce před diváckým stanem, tak i na své výstavní ploše.

Přímo v areálu jsou samozřejmě k vidění i hasičské automobily. Nechybí kontejnerový nosič Tatra Phoenix ze Záchranného útvaru, velkoobjemová Tatra z Výprachtic, Scania pro obec Měřín, cisterna pro brněnské Školní a výcvikové zařízení, nebo standardní Tatrovka pro místní HZS.

Na první pohled zaujme také nový vyprošťovák pro mladoboleslavskou Škodovku, vedle stojící vyprošťovací automobil pro HZS Moravskoslezského kraje nebo Volvo z Pěnčína – Huti.

U stánku Scanie pak značku reprezentuje cisterna z Hrubé Skály, z dopravních automobilů je k vidění MAN. Samozřejmostí jsou desítky vozidel komunálních techniky.

Ve všech stáncích jsou přítomni odborníci, kteří rádi poradí s výběrem a vše představí.

Sdílet