Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velitel družstva Martin Haušild ukončil po 23 letech službu u HZS hl. m. Prahy

Ve středu 31. srpna 2022 nastoupil nprap. Martin Haušild na svoji poslední službu u Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy na stanici č. 10 v pražských Satalicích.

Martin, kterému nikdo neřekne jinak než „Statna“ nastoupil ke sboru 1. 8. 1999. První čtyři roky své kariéry odsloužil na centrální stanici na Sokolské. Následně byl převelen na stanici č. 3 v pražských Holešovicích a poslední dva roky strávil na hasičské stanici č. 10 v pražských Satalicích.

Martin během své kariéry absolvoval nespočet specializačních kurzů a cvičení. Byl garantem za zásahy na vodní hladině a instruktorem pro práci s MŘP. Závěr své kariéry zakončil ve funkci velitele družstva, kterou vykonával přes dva roky.

Během své kariéry má za sebou stovky a tisíce výjezdů. Zasahoval u mnoha velkých ohňů, mezi které bezesporu patří požár tržnice SAPA, požár Průmyslového paláce v roce 2008, požár podzemních garážích Poslanecké sněmovny v roce 2006, byl při dohašování a hledání těl obětí při jednom z nejtragičtějších požárů za několik desítek let na pražské Florenci v roce 2010.

Za zmínku jistě stojí i účast na likvidaci následků povodně v Raspenavě na Liberecku a samozřejmě při povodních v roce 2002 v Praze.

Během své služby byl vyznamenán za záchranu života. Posledním výjezdem Statny byla záchrana tonoucí osoby na Vinořském rybníce, které se zhostil na jedničku a po jejím vytažení z vody a krátké resuscitaci byla osoba zachráněna.

V civilním životě přejí všichni pražští hasiči svému kolegovi, parťákovi a kamarádovi hlavně zdravíčko, spoustu elánu a nových životních cílů.

STATNA DĚKUJEME kolegové z desítky…

Sdílet