Sobota 17. srpna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Poblíž Valašských Klobouk na Zlínsku došlo k nehodě osobního vozidla, řidiče vyprošťovali hasiči

Vážná havárie osobního vozidla uzavřela v devět hodin ráno 6. září 2022 silnici mezi obcemi Vysoké Pole a Vlachova Lhota na Zlínsku. Řidič osobního vozidla Škoda Rapid zde narazil do vzrostlého stromu a po nárazu zůstal uvnitř auta zaklíněn.

Na místo nehody vyjeli profesionální hasiči ze stanice Valašské Klobouky a Slavičín. Po příjezdu ihned zajistili vozidlo proti pohybu a zahájili vyproštění vážně zraněného muže, o kterého se již v době zásahu hasičů starala posádka zdravotnické záchranné služby. S ohledem ke zranění řidiče byl k jeho transportu povolán vrtulník z Olomouce.

Události byla přítomna svědkyně, která muži přivolala pomoc. O vyděšenou ženu se postarali hasiči a poskytli ji první posttraumatic­kou pomoc.

U vozidla hasiči dále provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Po nárazu do stromu došlo k velkému úniku provozních kapalin. Ty hasiči zasypali sorbentem. Následně pro vrak přijela odtahová služba. Po odvezení havarovaného auta provedli hasiči závěrečný úklid vozovky.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet