Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po 28 letech ukončil svoji službu u HZS hl.m. Prahy velitel družstva nprap. Martin Šruma

Ve středu 31. srpna 2022 odsloužil Martin Šruma svoji poslední směnu u Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy na centrální stanici.

„Bárt“ nastoupil k pražským hasičům dne 28. 1. 1994 a to na stanici HS-5 Stranice. Během své bohaté kariéry působil na stanicích HS-6 Krč, HS-3 Holešovice a centrální stanici HS-1, kde vykonával funkci velitele družstva.

Za 28 let služby toho stihl opravdu mnoho a nezapomenutelně se zapsal do paměti všech kolegů a zaměstnanců sboru. Martin působil jako potápěč, potápěč-instruktor, lezec, instruktor motorových pil a velitel družstva. Absolvoval veliký počet specializačních kur­zů.

Zasahoval u mnoha malých i velkých případů. Mezi neznámější patří např. požár hotelu Olympik, požár v tržnici SAPA, povodně v Praze 2002, povodně na Liberecku 2010, požár tlakových lahví ve výrobě Linde a mnoho dalších.

Jeho zápal pro hasičinu by úctyhodný a jsme rádi, že zůstává i nadále věrný hasičskému řemeslu v HZS Škoda MB a JSDH Lučany.

"Bárte, přejeme ti do dalších životních kroků jen to nejlepší, ať máš pořád stejnou energii a přikládáme veliké DÍKY za předané zkušenosti a tvoji práci u pražských hasičů.
Béčko z centrály

Sdílet