Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahový oděv TESIMAX CORE FX se vyrovná i TFA speciálům

Německá firma TESIMAX představila nový zásahový oblek CORE FX – nabízí ho v pěti modifikacích, včetně systému s postrojem T-FIX. Podle prvních zkušeností hasičů, kteří oblek používají, se jeho komfort nošení vyrovná i speciálům na závody TFA.

Oblek je skutečně lehký a pokud zvolíte správnou velikost, padne velmi dobře. Pohyb v obleku je příjemný a nijak vás neomezuje. Přispívá k tomu několik faktorů. Kromě lehkosti navíc na exponovaných místech pro ohyb a pohyby těla má trochu jinak řešené ochranné prvky, třeba ty loketní ve tvaru písmene X.

Dobře je řešen také výplet v oblasti ruky, kdy pouhé poutko může řezat mezi palcem a ukazováčkem. Tesimax zvolil výplet podobný rukavici.

Kapsy, poutka a další doplňky jsou vymyšleny tak, aby vyhovovaly opravdu všem. Lze je, podle českého zastoupení firmy, měnit a modifikovat na přání zákazníka. Dobře hodnotíme nastavitelnou část v oblasti krku; límec je robustní, ale zároveň pohodlný. K sušení obleku pomáhá systém poutek, která se dají dobře využít i pro „větrání“ obleku.

Velmi kladně oděv hodnotí i závodníci TFA – konkrétně dva hasiči z JSDH Svitavy, a to Josef Vlach a Kamil Josepčuk, kteří většinu minulé sezóny v obleku odsoutěžili. Oblek se podle nich dobře nosí, oceňují ochranné prvky na loktech a koleni – nejsou zbytečně tvrdé a zvyšují komfort pohybu.

Oděv tvoří materiály odolné proti působení plamenů a zároveň prodyšné. Dobře pracují s vlhkostí. Základem je materiál CoreFX s para-aramidovým základem. Má impregnaci odolnou na 25 praní a může být kdykoliv reimpregnován, aniž by došlo ke zhoršení prodyšnosti. Je odolný proti chemicko-tepelnému praní. Funkční membránou je PORE FR 3D, která je dvouvrstvá high-tech PTFE bariéra vlhkosti s 3D vzduchovými kapslemi.

Tepelně izolační podšívku tvoří materiál ULTRA STEP, který je odolný proti plamenům a má superlehkou izolační vrstvu. Během testování dosáhl oblek vynikajících hodnot (EMPA/Devold) a splňuje veškeré EN normy v oblasti ochranných oděvů se zaměřením na hasiče.

Přečtěte siTESIMAX představil nové zásahové oděvy pro rok 2021
komerční prezentace
Sdílet