Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Rakšicích mají nový svolávací systém díky příspěvku Nadace Agrofert

Díky příspěvku Nadace Agrofert, města Moravský Krumlov a dalších podporovatelů se podařilo pro jednotku sboru dobrovolných hasičů města Moravský Krumlov – Rakšice instalovat do zbrojnice svolávací systém pro podporu výjezdu HASIČŮM.CZ.

Nadace Agrofert přispěla částkou 15 000 Kč.

V době, kdy operační důstojník vyhlašuje poplach jednotce, tak zároveň aktivuje spuštění automatických akcí, které aktivují zmiňovaný svolávací systém.

Ten v první řadě rozesílá členům SMS o poplachu, kterým aktivuje aplikaci v telefonu. V aplikaci členové potvrdí svoji případnou účast či neúčast k výjezdu. V hasičské zbrojnici tak díky zobrazení na monitoru zjistí, kteří členové se dostaví k výjezdu.

Dále je na monitoru zobrazen Příkaz k výjezdu s informací jaká technika vyjíždí, tento příkaz se vytiskne a také se odešle do tabletů ve výjezdových vozidlech. Informace o události mají členové přehrané z reproduktorů po celou dobu přípravy k výjezdu.

Posledním doplňkem je aktivace důležitého osvětlení v Hasičské zbrojnici, odsávání výfukových zplodin a další doplňky.

Systém tak velmi urychluje získání informací o události, o účasti členů, a značně zvyšuje komfort výjezdu.

JSDH Moravský Krumlov – Rakšice je zařazena do kategorie JPO III. Je vybavena dvěma cisternami, CAS 15 MAN a CAS 32 T 815. Doplňuje je DA Fiat Ducato.

Veselý Josef
JSDH Moravský Krumlov – Rakšice
Sdílet