Úterý 15. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Převrácenou dodávku v Ostravě-Porubě postavili na kola svědci dopravní nehody, zůstal pod ní řidič

Dvě jednotky profesionálních hasičů byly v pondělí 28. listopadu 2022 v podvečer vyslány na křižovatku ulic Porubská a Opavská v Ostravě-Porubě k dopravní nehodě osobního vozu a dodávky.

Dle oznamovatele zůstal jeden ze dvou zraněných lidí zaklíněn pod převrácenou dodávkou. V průběhu jízdy k událost však hasiči dostali informaci, že byl člověk vyproštěn svědky. Těch se na místě sešlo dostatečné množství k tomu, aby havarovaný vůz postavili na kola.

Čtyřicetiletý muž zůstal po havárii zaklíněn v jednom z vozidel. Prvotní vyšetření ukázalo poranění hlavy, hrudníku a zad, stav pacienta se jevil jako život ohrožující. Byl zajištěn krčním límcem, pánevním pásem a uložen do podtlakové matrace.

Záchranáři podali léky, provedli opatření pro zajištění tepelného komfortu a pacienta transportovali na urgentní příjem FN Ostrava.

Na úrazovou ambulanci téže nemocnice byl po ošetření posádkami ZZS přepraven také osmatřicetiletý účastník nehody, který utrpěl středně těžké poranění hrudníku,

uvedli moravskoslezští zdravotníci.

Hasiči provedli na havarovaných vozech protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní náplně. Po zadokumentování nehody ze strany policistů uklidili komunikaci.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet