Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Josef Neckář odešel do civilu, u Sboru v Rokycanech sloužil 26 let

V pátek 30. 12. 2022 odešel do civilu po 26 letech služby velitel směny C z ÚO Rokycany Josef Neckář. „Necky“ se ze strojníka, garážmistra a velitele družstva na směnách A a B stal velitelem směny C v roce 2014. Od roku 2006 měl 1 027 výjezdů.

Při vzpomínání na výjezdy, které ho nějakým způsobem zasáhly uvedl určitě požár v Hrádku, v roce 2007, kde byl vyhlášen II. stupeň poplachu. Osobně se ho nejvíce dotkl výjezd na dopravní nehodu motocyklu a nákladního automobilu s následným požárem. Motorkář, který byl Neckyho kamarád, s nímž často chodil na pivo, nehodu nepřežil.

Nejúsměvnější výjezd byl ten poslední, který mu však připravili kolegové jako rozlučku. Jednalo se o tonoucí osobu, která se propadla ledem do vody. Kolega v paruce a tzv. suchém obleku jako figurína, ostré „písknutí“, výjezd, adrenalin…

Správně hysterická manželka tonoucího. Pepa chvíli dokonce vypadal, že pro tonoucího skočí sám, dřív než na led jeho kolegové dají paddleboard. Až při vytažení tonoucího na břeh a otočení na záda – pro zjištění životních funkcí, Josef zjistil, že se jedná o jeho kolegu.

Klukům se tak povedl husarský kousek a pro Neckyho to byl zásah, na který bude s úsměvem dlouho vzpomínat.

Děkujeme ti za vše, Necky, ať se ti daří!

HZS Plzeňského kraje
Sdílet